BİLGİLENDİRME: Eğer bir anne ve bir eş iseniz sevdiklerinizi hastalıklardan nasıl koruyacağınızı ve onları nasıl daha sağlıklı besleyeciğinizi araştırır durursunuz. Özellikle kış aylarında imdadınıza yetişecek bir karışım. Hafta da 1-2 kez bile yapsanız sevdiklerinizi hastalıklardan korumak için doğru yoldasınız demektir. MALZEMELER:
2 adet havuç
1 adet kırmızı pancar
2 adet elma
1 adet portakal
2 adet mandalina
Bir kaç yaprak beyaz lahana
Yarım demet roka YAPILIŞI:
Meyve ve sebzeler iyice yıkanır, kabukları soyulur, katı meyve sıkacağından geçirilir, afiyetle bekletilmeden içilir. İçine koyacağınız meyve ve sebzeleri kendi damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz.
BİLGİLENDİR: Biri turşu mu dedi bana müsaade..Biraz sonra gelirim. Hele bir de yanında kuru fasulye varsa belki de orada kalırım. MALZEMELER:
12 adet ince patlıcan
12 adet dolmalık biber
3 baş iri taneli sarımsak
2 demet yapraklı kereviz sapı
3 adet havuç
2 adet kapya biber
2 adet közlemelik yeşil biber
2 avuç dolusu cin biber (acı biber)
1 su bardağı üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı turşuluk tuz
1 litre kaynatılıp soğutulmuş su
YAPILIŞI:
Patlıcanları büyükse ikiye bölün ve ortalarına çizik atın.1demet kereviz yapraklarını ve patlıcanları hafif tuzlu suda haşlayın.Bunlar soğurken dolmalık biberler ve diğer kereviz ler hariç tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın.1yemek kaşığı tuz serpeleyin ve iyice karıştırın.Dolmalık biberlerin içini temizleyin. Soğumuş patlıcanların içine malzemeden koyup haşladığınız kereviz saplarıyla bağlayın.Dolmalık biberleri de doldurun ve şişenize yerleştirin.Tuzlu suyunuzu hazırlayıp sirke ile karıştırın.En üste ayırdığınız kereviz leri koyun ve suyunu ekleyin.Havasının çıkması için ağzı açık (üstünü tülbent gibi bir şeyle kapatarak)1 gün bekletin.1 gün sonra kapağını iyice kapatıp serin bir yerde saklayın. Ķışın yemeniz için turşusu hazır.
BİLGİLENDİRME:Tavuk yemekleri arasında lezzeti ve sunumuyla masalarınızın baş elemanları arasına yerleşmeye aday bir seçim. Sizce de öyle değil mi? Özellikle yemeğe konuklarınız olacaksa durmayın derim. MALZEMELER:
1 adet tavuk göğsü
1/2 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı hardal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı köri
Baharatlı mısır cipsi Sunum için:
1 adet havuç
1 adet salatalık
Dereotu dalları
Domates
Kırmızı elma
Haşlanmış mısır taneleri
Nar taneleri
Küçük lavaş ekmekleri YAPILIŞI:
Tavuk göğsünü jülyen doğrayın. Yumurtayı kırın ve süt ile iyice çırpın. Ardından tüm baharatları bu karışıma ilave edin ve tamamen karışmalarını sağlayın. Tavuk etlerini bu karışıma bulayın ve yarım saat kadar bekletin. Bu zamanın sonunda rondo da çekilmiş mısır cipsine tavuk etlerini bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Isıya dayanıklı bir kase içine lavaşları çanak gibi yerleştirin. Fırını 180 derecede ısıtın ve tepsiyi fırına yerleştirin. İlk 10 dakikanın sonunda lavaşları çıkarın soğusunlar. Tavukları 10-15 dakika kadar daha pişirin. Bu arada sunum için tabağı hazırlayın.Yıkayıp soyduğunuz salatalığı ve havucu rendenin bıçak tarafıyla incecik dilimleyin. Bir havuç diliminin içine bir salatalık dilimi yerleştirip kıvırın , kürdanla tutturun. sayıyı dilediğiniz şekilde ayarlayın. Tabağa dereotu dallarını yerleştirin. Yanlarını hazırladığınız farklı motiflerle süsleyin Elmayı ortadan ikiye kesim. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. Yarım ay şeklinde ince doğrayın. Üstüne bir kaç damla limon sıkın , çok az su koyun ve mikrodalgada 3 dakika ısıtın. Soğuk sudan geçirin . Birbirinin üstüne yarım yarım gelecek şekilde sıralayın. Rulo yapın gül olsun. Bu arada tavuklar pişti. Fırından çıkarın. Lavaşları kırmadan nazikçe çıkarın tabağa yerleştirin. İçlerine tavukları sıralayın. Tabak düzenlemesi tamamıyla elinizde bulunan malzemelere ve hayal gücünüze bağlı...