16 Ekim 2017 Pazartesi

KISIR

     Malzemeler:
  1.5 su bardağı ince bulgur
  1 su bardağı sıcak su
  1 çay bardağı zeytin yağı
  2 adet okuru soğan
  4-5 diş sarımsak
  1 adet olgun domates
  1 yemek kaşığı domates salçası
  1 tatlı kaşığı biber salçası
  Tuz, karabiber
  2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  Yarım demet maydanoz
  Yarım demet dereotu
  Bir tutam taze nane
  4-5 adet taze soğan
  Servis için kıvırcık
     Yapılışı:
  Bulguru nar ekşisiyle karıştırılmış sıcak su ile ıslatın. Bu arada ince doğranmış soğan ve sarımsak , rendelenmiş domates, biber ve domates salçasını kavurun ve soğumaya bırakın. Bu arada iyice yıkayıp kuruttuğunuz yeşillikleri doğrayın. Önce kavrulmuş soğanlı karışımı bulgura karıştırın. Baharatlarını ilave edin. En son yeşillikleri koyup nazikçe karıştırın. Kıvırcık yapraklarıyla süsleyip arzuya göre yanında acı biber turşusuyla servis edin.
  Afiyetle canlar.. ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder