19 Eylül 2020 Cumartesi

FIRINDA DANA KABURGA (ASADO)

     Malzemeler:
  2 kilo kemikli dana kaburga
  Terbiyesi için;
  1 kahve fincanı zeytinyağ
  2 dal biberiye
  2 dal kekik
  1 tatlı kasığı tane kişniş
  1 çay kaşığı tane karabiber
  1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  Yarım çay kaşığı köri
  Bir gece önceden hepsini bir kavanozda karıştırıp bekletin.
     Yapılışı:
  Kaburga etinizi tezgaha alın ve her yanını ovarak bu sosla sıvayın. Etinizin yağlı olan üst parçasını bıçakla hafifçe kesin ve kesiklere de harçtan bol bol sürün. Eti saracak şekilde yağlı kağıt koparıp tamamen sardıktan sonra üstünü folyo ile iyice sarın. Etin kemikli kısmı üste gelecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Fırın kabına 2 su bardağı su koyun ve ilk 2 saat 200 derecede sonraki 2.5 saat 160 derecede olmak üzere 4.5 saat fırında pişirin. Kağıtlarını çıkarınca etin üst kısmına barbekü sos sürüp ızgara konumunda10 dakika fırnlayın. Muhteşem bir lezzete hazır olun. Ben misafirlerim için yaptım ve çok beğenildi. Umarım sizler de dener ve deneyimlerinizi benimle paylaşırsınız.
  Afiyetle canlar.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder