12 Ağustos 2021 Perşembe

EV YAPIMI LAVAŞ












     Malzemeler:
  1 su bardağı süt
  3 su bardağı tam buğday unu
  1 çay kaşığı maya
  1 yemek kaşığı şeker
  1 tatlı kaşığı tuz
  2 yemek kaşığı sıvı yağ
     Yapılışı:
  Unun ortasını havuz gibi açıp tüm malzemeyi ortasına koyun ve hafif ele yapışan pürüzsüz bir hamur yoğurun. Unun cinsine göre sertlik durumu değişebilir. Eğer çok sert olursa biraz su ilave edebilirsiniz.Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp üstünü nemli bir bezle kapatın. 20-25 dakika dinlendirin, oklavayla servis tabağı büyüklüğünde açıp sık sık çevirerek döküm tavada pişirin. Pişen lavaşları sofra bezi içinde üst üste koyarak biriktirin ki yumuşak kalsınlar....
  Hemen içine koyacağınız  et tarifini de veriyorum afiyetle canlar.....
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder