7 Aralık 2021 Salı

KARAMELLİ ELMALI KEK

     Malzemeler:
  Karamali için;
  1 çay bardağı toz şeker
  3 yemek kaşığı krema
  2 yemek kaşığı tereyağ
  Keki için;
  3 adet yumurta
  1 su bardağı toz şeker
  1 çay bardağı süt
  2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
  Krema
  1 paket kabartma tozu
  1 limon kabuğu rendesi
  2 tatlı kaşığı granül kahve
  Aldığı kadar un
  Tabanı için;
  3 adet elma
  2 yemek kaşığı esmer şeker
  2 çay kaşığı toz tarçın
     Yapılışı;
  Teflon bir tavaya şekeri koyup hiç karıştırmadan karamelize olmasını bekleyin. Tereyağını ve kremayı ekleyip kısık ateşte karıştırarak pürüzsüz olmasını sağlayın. Bir kenara alın ara sıra karıştırın.
Elmaların ortasındaki çekirdekli kısımları oyup çıkarın.Derin bir kaba limonlu su hazırlayın. Elmaları ince dilimleyip limonlu suya koyun ki kararmasınlar.
  Keki için yumurtalar ile toz şekeri iyice çırpın. Hafif ısıttığınız süte tereyağı ve granül kahveyi koyup karıştırın. Geri kalan kremayı,sütü ekleyip azar azar un ilave edin. Limon kabuğunu da ekleyip akışkan bir kek hamuru elde edin.
  Kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Esmer şeker ve tarçın serpiştirip elma dilimlerini yerleştirin. Üzerine karameli gezdirip kek hamurunu dökün. Kalıbı tezgaha bir kaç kez vurun hamur kalıbın heryerine eşit dağılsın.
  Önceden 175 derecede alt-üst ayarda ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Ortasına kürdan sokun eğer kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırından çıkarınca 5 dakika kadar bekletip servis tabağına çevirin. Yanında ister çay isterseniz kahve ile servis edin. Dilerseniz üstüne hafif pudra şekeri serpiştirin ceviz koyabilirsiniz.
  Siz yapmaya başlayın ben dayanamadım ev halkı bitirmeden bir dilim kapayım.
  Afiyetle canlar......
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder