21 Ocak 2015 Çarşamba

GÜL TATLISI

GÜL TATLISI



MALZEMELER:

  • 1  su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik  
  • 1 adet yumurta
  • 125 gr. (yarım paket)  oda sıcaklığında margarin 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 kase fındık
    Şerbeti için: 
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 buçuk su bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:

    Öncelikle bir tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım. Bir tatlı kaşığı limon suyunu ilave edelim. Ateşin altını kısıp; kısık ateşte 5 dakika daha kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
    Hamurumuzu yoğuralım.Dilerseniz hamuru
3 yada 4 eşit parçaya bölelim. Farklı renklerdeki gıda şurupları ile böldüğünüz hamurun her bir parçasını farklı renkli hale getirebilirsiniz. 

    Un serpilmiş uygun bir zeminde bir merdane yardımı ile hamurumuzu 1-2 milimetre kalınlığında açalım. Bir su bardağı yardım ile  hamurunuzu kesin, Kestiğiniz hamurlardan 3 tanesini alıp uçları birbirlerinin üzerine birer parmak gelecek şekilde koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. Sardığınız ruloyu ortasından kesin. Kestiğiniz kenar altta kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Her bir gülün ortasına birer tane fındık yerleştirin. 170- 180 dereceye ayarladığınız fırınınıza tepsinizi sürün. Renklendirilmemiş güllerinizin üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırınınızı kapatın. Fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra ılımış olan şerbeti bir kepçe ile güllerin üzerine yavaşça dökün. Sıcak fırınınıza tepsinizi tekrar sürün. Güller bu şekilde şerbetini daha iyi emer.

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder