30 Mayıs 2015 Cumartesi

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

Çilekli Cheesecake



MALZEMELER:

       Tabanı için:

  • 1 1/2 ( bir buçuk) paket burçak bisküvi
  • 50 gram ılıtılmış tereyağı
  • 1 yemek kaşığı süt

    Kreması için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 1/2 ( bir buçuk) su bardağı süzme yoğurt
  • 2 paket krema
  • Çilek
  • 300 gram labne peyniri
  • 3 adet yumurta

      Sos için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • Büyükçe bir kase çilek
YAPILIŞI:

  Burçak bisküvilerimizi rondoda un haline gelinceye kadar ezelim. Bir cam kasenin içine boşaltıp erittiğimiz tereyağını ve bir kaşık sütü ilave edelim. Bu üç malzemeyi birbiriyle iyice yedirelim. Tabanına yağlı kağıt serilmiş 26 santimlik kelepçeli bir kalıbın içine tüm malzememizi bir bardağın arkası ile iyice sıkıştıralım. Dondurucuya atıp 10-15 dakika dinlendirelim. Bizde bu arada ara malzemesini hazırlayalım. Yumurtalarımızı ve şekerimizi koyu bir kıvam alıncaya kadar iyice çırpalım. Üstüne süzme yoğurtumuzu, labne peynirimizi ilave edelim ve karıştıralım. Kelepçeli kalıpdaki malzemenin üzerine düzgünce yayalım. Fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyalım ki; kekimiz çatlamasın. 160- 170 derecede ısıttığımız fırına sürelim ve yaklaşık 1 saat pişirelim. Pişen cheesecake'imizi iyice soğutalım. Tamamen soğuduğundan emin olunca bir su bardağı kadar yıkanmış, temizlenmiş ve kurulanmış çileklerimiz ile iki paket kremamızı mikserle çırpalım (çileklerimizi rondoda ezmememizin sebebi hem çileklerimiz çok küçülmesin hemde sulanmasın). Tamamen soğumuş olan cheesecake'imizin üzerine bu çilekli kremayı yayalım ve buzdolabına kaldıralım. Bu arada sosumuzu hazırlayalım. Bir sos tenceresine nişasta, şeker ve suyu koyalım ve iyice karıştıralım. Bir kase yıkanmış ve ayıklanmış çileği rondoda iyice ezelim ve sos tenceremizdeki malzemeye karıştıralım. Sürekli karıştırarak jöle kıvamında pişirelim. Pişen bu malzemenin ciddi anlamda soğuması lazım ki  cheesecake'imizin üzerindeki kremayı eritmesin. Tamamen soğuduğundan emin olunca sosumuzun yarısını çilekli kremamızın üstüne eşit miktarda yayarak dökelim. Yine yıkanmış, ayıklanmış ve ortasında ikiye bölünmüş çileklerimizle cheesecake'imizin üstünü kapayalım. Kalan sosumuzu çileklerimizin üzerine gezdirelim. Üstünü streç bir filmle kapatıp buzdolabında en az bir gece bekletelim. Cheesecake'imizi soğuk servis edelim. 

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder