4 Ocak 2016 Pazartesi

ELMALI TURTA

Malzemeler:

Tart Hamuru:
2 adet yumurta sarısı
500 gram un
250 gram tereyağı
100 ml. ılık su
1 fiske tuz

İçine:
2 adet küp elma
1 tatlı kaşığı toz tarçın
4 yemek kaşığı toz şeker
Yarım limon suyu
Üstüne:
1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
Oda ısısında tereyağ ile diğer tüm tart malzemelerini azar azar su ilave ederek yoğurun. Sert bir hamur elde edeceksiniz. Hamurunuzun üstünü bir streç film ile kapatıp biraz dinlendirin. Bu arada elmaları soyun ve içine limon sıkılmış su içinde kararmasın diye bekletin. Tart kalıbınızı az tereyağ ile yağlayın. Hamuru üç parçaya bölün, bir parçasını üstüne kafes yapmak için ayırın. Diğer iki parçayı birleştirin ve merdane ile kalıptan biraz daha büyük olacak şekilde açın. Kalıba yerleştirin ve parmak uçlarınızla kalıba her tarafından tam oturmasını sağlayın. Merdane ile kalıbın üstünden geçim. Böylelikle kenarda kalan fazla parçayı düzgün bir şekilde kesmiş olursunuz. Hamurun üstünü çatalla sık aralıklarla delin bu sayade tart hamurunun kabarıp şişmesini ve şeklinin bozulmasını önlemiş olursunuz. Geri kalan  ayırdığınız hamuru merdane ile açın ve bir parmaktan daha ince olacak şekilde kesin. Şimdi limonlu su içindeki elmaları çıkarın ve kurulayıp küp küp doğrayın. Üstüne toz şeker ve tarçını dökün ve karıştırın. Elmalı harcın üzerine kestiğiniz hamurları kafes gibi kapatın.Tart hamuru 175 dereceli fırında üzeri çok fazla kızartılmadan hafif pembe pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve üstüne pudra şekeri eleyin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder