7 Ocak 2016 Perşembe

HAMSİ TAVA



Malzemeler :

1kilo hamsi
1 su bardağı mısır unu
Tuz
İstenilen salata malzemeleri
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı :

Hamsilerin içlerini ayıklayıp yıkayın. Süzülmeleri için bir süzgeçte bekletin ve kızartmadan önce bir kağıt havlu üstünde bekletin ki suları tamamen gitsin. Geniş bir tabak içine mısır ununu ve bir miktar tuz koyup karıştırın. Hamsileri bu karışıma bulayıp fazla unlarını silkeleyin. Tavaya kuyrukları ortaya gelecek şekilde sıralayın. Ben yağı küçük bir cezvede kızdırıp hamsiler sıraladıktan sonra üstlerine döküyorum. Altları kızarınca tavanın kapağının yardımıyla yağını süzün ve yine kapak yardımıyla hamsileri bir seferde ters çevirin. Tekrar yağını ilave edip arkasını da kızartın. İsterseniz salata ile  yada bu gün benim yaptığım gibi farklı salatalarla servis edin. Yanında  1 dilim mısır ekmeği de hiç fena olmaz değil mi ne dersiniz... Afiyet olsun.



Serpilden Lezzetler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder