9 Haziran 2016 Perşembe

HURMALI CEVİZLİ KEK

     Malzemeler:

  2 adet yumurta
  1 çay fincanı şeker
  1 çay fincanı süt-yoğurt karışımı
  1 çay fincanı sıvı yağ
  10 adet hurma
  1 çay kaşığı karbonat
  1 çay kaşığı limon suyu
  1 çay kaşığı mahlep (silme)
  1 çay kaşığı tarçın (silme)
  1/2 çay kaşığı zerdeçal(silme)
  1/2 çay kaşığı zencefil (silme)
  1 avuç iri iri doğranmış ceviz içi

  Üstüne:

  1 su bardağı soğuk süt
  1 paket krem şanti

     Yapılışı:

  Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yağını ve sütle karıştırılmış ypğurdunu ilave edin ve birbirine yedirin. Azar azar un ilave ederek akışkan bir hamur elde edin.  Kek hamurunun un kıvamının olup olmadığını anlamak için kaşıkla bir miktar alıp yukarıdan akıtın. Akıyor ama şeklini hemen kaybetmiyorsa tamamdır.
  En son karbonat, limon suyu ve diğer baharatlarını koyun. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Bir kaseye un koyun ve hurmalarınızı una bulayın. Kek karışımına hurmaları ve iri doğranmış cevizleri de ilave edin bir tahta kaşıkla karıştırın.
  Muffin kalıplarının 2/3 bolümüne hamurunuzdan dökün. Önceden ısıtılmış olan 175 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
  Kekleriniz pişerken soğuk süt ile krem şantiyi iyoce çırpın ve buzdolabina kaldırın. Fırından çıkartıp iyice soğuttuğunuz keklerinizin üstüne yildız uç takılmıs krema pompasıyla şantinizden sıkın. Dilerseniz üstlerine meyve şekerlemeleri ya da reçel taneleri koyun.
  Afiyetle, sağlıkla efendim...


Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder