3 Haziran 2016 Cuma

KEPEKLİ MAKARNA

Serpilden Lezzetler
      Makarnayı seviyoruz ama şişmanlatır diye yiyemiyoruz, :) Yok canim o eskidendi. Her geçen gün sağlıklı beslenmekle ilgili yeni şeyler öğreniyoruz. Eğer makarnayı bir salata eşliğinde tüketirseniz ve pişirme kurallarına dikkat ederseniz sorun yok :)
Serpilden Lezzetler olarak sizlere sağlıklı bir makarna tarifi vermeye çalışacağım. Eğer elinizin altında ceviz varsa bir miktar ekleyin ve lezzeti patlatın derim. Hadi bakalım yapalım, yiyelim .

     Malzemeler:

  1 paket kepekli çubuk makarna
  1 kahve fincanı zeytinyağı
  2 diş sarımsak
  1 adet domates
  1-2 dal fesleğen
  1 çay kaşığı tarçın
  1 yemek kaşığı tuz
  Haşlamak için su

     Yapılışı:

     Kaynayan tuzlu suda makarnaları kırmadan pişirin. Dikkat edin çok yumuşamasınlar. Makarnayı çok pişirirseniz hem çok lezzetli olmaz hem de nişastası çok çıktığı için sağlıksız olur.
     Bu arada zeytinyağını bir tencereye koyun ve yakmadan hafif ısıtın. Sarımsakları kabuklarıyla birlikte kırın ve yağa atın. Bir dakika kadar yağda çevirin ve çıkarın. Sonra kabuklarını soyup doğradığinız domatesleri ilave edin. Haşlanmış makarnayı süzün ve hafif diri kalacak şekilde pişirdiğiniz domateslerin üstüne ilave edin. Toz tarçını ekleyip iyice karıştırın. İnce kıydığınız fesleğenleri de koyun ve nazikçe karıştırın.
  Afiyetle, sağlıkla......

Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder