27 Ağustos 2016 Cumartesi

PATLICAN MÜCVERİ



     Malzemeler:
  4-5 adet kabukları soyulmuş patlıcan
  (Ben kışa hazırlık olarak dolmalık patlıcan hazırlıyordum oyduğum içleri kullandım)
  2 adet yumurta
  1 paket kabartma tozu
  1 demet maydanoz
  Yarım demet taze nane
  2 adet kuru soğan
  3-4 diş sarımsak
  Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
  4-5 yemek kaşıgı un
  Kızartmak için sıvı yağ

      Yapılışı:
  Soyulmuş patlıcanları yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu sıkarak robota alın. Soyulmuş soğan ve sarımsakları da ilave edip robotta çekin. Yıkanıp kurulanmış maydanoz ve naneleri incecik doğrayın ve diğer tüm malzemelerle birlikte hepsini iyice karıştırın. Birer yemek kaşığı mücveri tavaya koyarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
  Patlıcan yemeyenler için anlamadan yiyecekleri farklı bir seçenek. Üstelik patlıcan dolması yaparken ve kurutmalık patlıcan hazırlarken patlıcanın içi de ziyan olmamış olacaktır.
  Denemenizi öneririm. Afiyetle , sağlıkla....

 



Serpilden Lezzetler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder