29 Mart 2017 Çarşamba

ANTALYA USULÜ TAHİNLİ PİYAZ

Serpilden Antalya Usulü Tahinli Piyaz
     Malzemeler:
  1 su bardağı piyazlık kuru fasulye
  1 adet piyazlık doğranmış kuru soğan
  1 adet kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates
  1 su bardağına yakın beyaz tahin
  Zeytinyağı
  Sirke
  Sarımsak
  Toz şeker, tuz
  Maydanoz
  2 adet haşlanmış yumurta (arzuya göre)

     Yapılışı:
  Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın ki gazı çıksın. Ertesi gün haşlayın ama dağılmasın. Kontrollü davranın. Piyazlık doğranmış soğan , ezilmiş 1 diş sarımsak tuz, şeker, sirke ve tahini derin bir kapta karıştırın. Sirke ile buluşan tahin sertleşebilir panik yapmayın. Haşlanmış fasulyenin suyundan az bir miktar alıp 2 yemek kaşığı kadar fasulyeyi blenderla çekin. Salata sosuna karıştırın. Salata kasesine aldığınız fasulyenin üstüne önce domatesleri koyun sonra bu sosu gezdirin. En son maydanoz ve dilerseniz haşlanmış ve dilimlenmiş yumurta ile süsleyin.
Not: Sirke miktarı herkesin damak tadına göre değişir. Ancak yemek ya da salata yaparken hiç bir tadın diğerlerinin önüne geçmemesi gerekir.
Afiyetle...


Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder