8 Kasım 2017 Çarşamba

PİZZA POĞAÇA

     MALZEMELER:
  1 su bardağı ılık süt
  1 su bardağı ılık su
  1 çay bardağı sıvı yağ
  1 çay bardağı yoğurt
  1 yemek kaşığı sirke
  1 paket instand maya
  1 yemek kaşığı toz şeker
  1 tatlı kaşığı tuz
  Aldığı kadar un

  Üstüne;
2 yemek kaşığı pekmez
1 kahve fincanı su
1 çay bardağı susam

     İç malzemesi:
  Domates, yeşil biber, sucuk ve kaşar peyniri

     YAPILIŞI:
  Tuz ve un hariç tüm malzemeyi derin bir kap içinde karıştırın. Azar azar un ve tuzunu ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi sertliğinde bir hamur elde edin . Hamurun üstünü bir streçle kapatın ve ılık bir yerde iki katına kadar kabarmasını bekleyin.
Mayalanan hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparıp elinizle toparlayın. Önce sulandırılmış pekmeze daha sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip ortalarına çay bardağının altıyla bastırın. İçlerine iç malzemelerden koyun ve tepsi mayası için fırının içinde 15 dakika kadar bekleyin.Daha sonra 175 derecede ısıtılmış olan fırında üstleri  kızarıncaya kadar ortalama 20-25 dakika pişirin. İlk sıcaklıkları geçince bir tencereye koyup üstlerini havlu ile kapatın.
  Afiyetle....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder