8 Ocak 2019 Salı

Portakal Pelteli Sütlü irmik Tatlısı

Serpilden Lezzetler
Serpilden Lezzetler Portakalı Pelteli Sütlü İrmik Tatlısı
     Malzemeler:

     Sütlü irmik için;
  3 su bardağı süt
  5 yemek kaşığı irmik
  1 çay bardağı toz şeker
  2 yemek kaşığı mavi haşhaş
  1 çay kaşığı vanilya
  1 yemek kaşığı hindistan cevizi
     Yapılışı:
  Hindistan cevizi dışındaki malzemeleri derin bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca vanilyasını ekleyip bir kaç dakika mikser ile çırpın.

     Portakal peltesi için;
  2 su bardağı portakal suyu
  1 su bardağı su
  2 portakalın rendelenmiş kabuğu
  2 yemek kaşığı nişasta
  1 çay bardağı toz şeker
  1 çay kaşığının ucu ile zerdeçal
     Yapılışı:
  Tüm malzemeyi derin bir sos tenceresine koyup sürekli karıştırarak hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alınca mikserle 1-2 dakika çırpın.
  Servis kadehlerine önce sütlü irmikli ,sonra portakal pelteli tatlıdan koyup üstlerini dilediğiniz gibi süsleyin. Soğuyunca servis edin...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder