3 Ekim 2020 Cumartesi

HAVUÇLU KEK
























     Malzemeler:
  3 adet yumurta
  1 su bardağı toz şeker
  1 su bardağı süt
  1 su bardağı sıvı yağ
  1 su bardağı iri doğranmış ceviz
  3 adet rendelenmiş havuç
  1 çay kaşığı toz tarçın
  2 pk. kabartma tozu
  Üstüne serpmek için;
  1 yemek kaşığı pudra şekeri
     Yapılışı:
  Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Süt, yağ, un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip bir spatula ile karıştırın. Rendelenmiş havuç ve cevizi ilave edin.
  Yağlanmış  ve hafif un serpilmiş çemberli kek kalıbına boşaltıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürün. Isıyı 160 dereceye düşürün ve toplamda 1 saat pişirin. Fırından çıkarınca 15-20 dakika bekleyip kalıptan çıkarın. Üstüne pudra şekeri serpip servis edin.
  Afiyetle canlar....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme