8 Aralık 2015 Salı

ANTALYA USULÜ FIRINDA BAL KABAĞI TATLISI

BİLGİLENDİRME:  Sizlere daha önce  bal kabağı hakkında bilgi vermiştim. Bu gün sizlerle fırında bal kabağı tatlısı yapacağız. Antalya'da sunum esnasında tahin ve ceviz kullanılır. Birde böyle deneyin bakalım sevecek misiniz ??




           MALZEMELER:

  • 1 kilo ayıklanmış bal kabağı (ben Adapazarı - Bursa yöresinin kabaklarını tercih ediyorum)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 avuç ceviz 
  • Servis için tahin
     

    YAPILIŞI:
      Kabakları 2 parmak genişliğinde doğrayın ve bir fırın kabına yerleştirin. Üstlerine şekeri serpiştirin. 180-190 derecede ısıttığınız fırında ilk 10 dakika üstleri kapalı olarak sonra 15 dakika kadar da üstlerini açarak pişirin. Servis ederken üstlerine tahin gezdirin ve kırılmış cevizlerle süsleyin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder