8 Aralık 2015 Salı

BEZE *** İÇİ BOŞ ***

           MALZEMELER:

  • 3 yumurtanın akı (sarısından 1 damla bile kaçmamış olacak)
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz  
    YAPILIŞI:
      Yumurtaların hiç sarısı bulaşmamış olan beyazlarını( bu çok önemli) derince bir kaseye aktarın. Üstlerine bir çimdik tuz serpip mikserin yüksek ayarıyla 3-4 dakika çırpın. Sonra yavaş yavaş pudra şekerini ilave edin. Yumurta akları bulut gibi bembeyaz ve parlak olup sertleşinceye dek çırpın. Hazır olduğunu anlamak için iki parmağınızın arasında bir miktarını ovuşturun. Eğer parmaklarınızda şekeri hissetmiyorsanız ve çırpılmış yumurta akları mikserinizin ucundan düşmüyorsa tamamdır. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine ister bir kaşıkla koyun isterseniz bir krema ucuyla sıkın. Dilerseniz ve evinizde varsa çırpılmış yumurta aklarının içine çok az minicik gıda boyaları da ekleyebilirsiniz. Şimdi fırını 100 derecede çalıştırın ve bezeleri ortalama 1.5 - 2 saat pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için 1.5 saatin sonunda bir tanesini kırıp bakın içlerinin tamamen pişip kurumaları gerekir. Bundan sonrası size kalmış. İsterseniz aralarına fındık kreması sürüp birbirine yapıştırın. İsterseniz marmelat sürün ya da pasta süslemekte kullanın. Ama bizim evde bunlara fırsat olmadan hemencecik bitiveriyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder