14 Aralık 2015 Pazartesi

PASTANE POĞAÇASI

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 kilo un
500 gram tereyağı
165 ml.ılık su
1 paket yaş maya
65 gram toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
İçıne:
Peynir, zeytin ya da haşlanmış patetes
Üstüne:
1 yumurta sarısı
3-4 yemek kaşığı süt
Susam-çorekotu
Yapılışı:
Ilık su , maya ve toz şekeri bir kase içinde iyice karıştırın. Unu tezgahın üstüne alıp ortasını havuz gibi açın. Çırpılmış yumurta ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek hamur eline yapışmayıp toparlanıncaya kadar yoğurun. Üstünü bir strec film ile kapatıp iki katına gelinceye kadar ılık bir yerde bekletın. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. İç harcını koyup kapatın. Yağlı kağıt serilmuş fırın tepsisine dizip tekrar mayalanması içın 15-20 dakika bekleyin. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Poğaçaların üstüne süt ile karıştırılmış yumurta sarısı sürün. Susam çörekotu serpip üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder