7 Nisan 2016 Perşembe

ÇİKOLATALI GANAJLI ÇİLEKLİ PASTA

                    MALZEMELER:
2 adet yumurta1.5 çay bardağı toz şeker   1 çay bardağı ılıtılmış süt1 çay kaşığı kabartma tozu1 çay kaşığı vanilya1/2 çay kaşığı tarçın1 yemek kaşığı kakaoAldığı kadar un

                  GANAJ MALZEMESİ:

200 gram krema (1 paket)  200 gram bitter çikolata
 ÜSTÜNE:300 gram çilek
Beyaz çikolata çilekli jöle

   YAPILIŞI:    Cam bir kase içine yumurtaları kıralım ve beyazlaşıncaya kadar çırpalım. Şekerini ilave edelim ve krema kıvamına gelene dek çırpmaya devam edelim. Bu arada bir sos tenceresinde kremayı kaynamasına izin vermeden hafif ılıtalım. 2 paket bitteri olabildiğince küçültelim ve ocaktan aldığımız kremaya ilave edelim. Sürekli karıştırarak çikolataların eriyip karışmasını sağlayalım. Ganajımız hazır, şimdi biraz kıvam alması için üstünü bir streç ile kapatıp buzdolabına kaldıralım. (Daha iyi sonuç alabilmek için ganajı 3-4 saat önceden hazırlamak iyi olur) Ilıttığımız sütü de yumurtalı karışıma ilave edip karıştıralım. Elediğimiz un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve tarçını  karışıma ilave edip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştıralım. Kekin hamurunun kıvamı boza gibi olmalıdır. Yani bir kaşıkla yukarıdan aşağı biraz akıtınca hemen hamurun üstünde kaybolmamalıdır. Yağlayıp unladığımız bir tart kalıbına hamurumuzu boşaltalım ve tezgaha 1-2 kez vuralım ki havası çıksın. 180 derecede ısıtılmış olan fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Kürdan testi yapıp eğer kürdanınız kuru çıkıyorsa fırından alalım. Tamamen soğuması için bir kenarda bekletelim. Soğuyunca servis edeceğimiz tabağa ters çevirelim. Tart kalıbının çukur olan kısmına ganajımızı yayalım. Yıkanmış ve kurulanmış çileklerle üstünü kaplayalım. Jölenin 1/4 kısmını üstündeki tarife göre hazırlayıp bir fırça yardımıyla çileklerin üstüne sürelim. Böylelikle çilekler kararmaz ve daha parlak olurlar. Eğer elinizde beyaz çikolata varsa çok az benmari usulu eritip çileklerin üstünden ve pastanın kenarlarından  gezdirelim. Ya da çileklerin üstüne pudra şekeri eleyelim. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder