27 Nisan 2016 Çarşamba

MAYALI PATATESLİ POĞAÇA

           MAYALI PATATESLİ POĞAÇA

  Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 adet haşlanmış ezilmiş patates
1 çay fincanı sıvı yağ
100 gram tereyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
10 gram instand maya
Aldığı kadar un

İç malzemesi:

Peynir
Maydanoz
Yumurtanın beyazı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üstüne:

Yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su
Susam-çörekotu

Yapılışı:
Geniş bir kap içinde un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Ben tupperware mix kabını kullandım. Yarımsaatte mayalanıyor. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamur iki katına gelenceye kadar bekleyin. Tekrar yoğurup havasını çıkarın. Cevizden biraz büyük parçalar halinde koparın. İç malzemesinden koyup kapatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve tepsi mayasının olması için 10 dakika kadar bekletin. Yumurtanın sarısı, pekmez ve suyu karıstırın. Üstlerine sürün ve susam-çörekotu serpip 180 derecede ısıtılmış olan fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. İlk sıcaklığı geçip ılıyınca kapaklı bir kaba alın ve üstlerine önce bir havlu sonra kapağını kapatın.
Afiyet olsun



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder