7 Nisan 2017 Cuma

BAHARATLI SOĞUK TAVUK






     Malzemeler:
  3 parça tavuk göğsü
  Birer tutam nane, kekik, maydanoz,
  biberiye
  (Eğer kuru baharatlar   kullanacaksınız  birer yemek kaşığı yeterli olacaktır.)
  1 çay kaşığı karabiber
  1 çay kaşığı tuz
  1 çay kaşığı acı pul biber
  1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  5 yemek kaşığı hardal
  3 yemek kaşığı soya sosu
     Yapılışı:
  Hardal ve soya sosunu derince bir kase içine koyup, diğer baharatları ilave edelim. Taze yeşillikler kullanacaksanız minik minik doğrayın. Hepsini iyice birbirine yedirin. Tavuk göğüs etlerini bu sosa iyice bulayıp rulo yapın.
Isıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra 5 dakika daha fırında bırakın. Sonra çıkarıp soğumasını bekleyin. İyice soğuyunca streç filme sarıp buzdolabında 1 gece bekletin. Bu arada baharatların aroması tavuğa tamamen işlemiş olacaktır.
Servis edeceğinizde çıkarıp verev şekilde kesin.
  Afiyet olsun....
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder