12 Nisan 2017 Çarşamba

TON BALIKLI MAKARNA

     Malzemeler:
  Yarım paket makarna
  1 kutu ton balığı
  Zeytinyağı
  2 diş sarımsak
  2 adet olgun domates
  1 yemek kaşığı domates salçası
  1 çay bardağı haşlanmış mısır
  1 çay kaşığı kuru nane
  Yarım demet maydanoz
  Siyah zeytin
  Yeşil zeytin
  Tuz ve karabiber
     Yapılışı:
  Makarnayı tuzlu suda hafif dişe gelecek kadar haşlayın. Haşlama suyundan 2-3 yemek kaşığı kadar ayırın. Süzdüğünüz makarnayı soğuk sudan geçirmeyin. Eğer soğuk sudan geçirirseniz sosunun lezzeti makarnanın içine işlemez.
  Makarna haşlanırken tavaya zeytinyağı koyun ve ezdiğiniz sarımsakları ilave edip şöyle bir karıştırın. Hemen salçasını koyup hafif kavurun. Rendelediğiniz domatesleri ilave edin ve suyunu hafif çekinceye kadar pişirin. Yağını süzdüğünüz ton balığını, haşlanmış mısırları, ayırdığınız makarna suyunu ve baharatlarını koyup  bir kaç dakika pişirin ve ateşi kapatın. Serviste kullanmak üzere sostan biraz ayırın.
Sosu pişirdiğiniz tencereye haşlanmış makarnayı ilave edip birbirine karışmaları için nazikçe karıştırın.  Servisten hemen önce doğranmış maydanozları ilave edin.
Makarnayı servis ederken üstüne ayırdığınız  sostan koyup doğranmış  maydanozlarla süsleyin.
  Afiyet, bal, şeker olsun....
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder