12 Şubat 2018 Pazartesi

DOĞAL OT KAVURMASI

     MALZEMELER:
 
  Yarım kilo gelin eli
  1 demet ebegümeci
  3-4 tane incelerinden pırasa
  2-3 adet havuç
  1 demet taze sarımsak
  1 adet  büyükce kuru soğan
  1 yemek kaşığı biber salçası
  1 yemek kaşığı pul biber
  1 avuç bulgur
  Zeytinyağı
  Tuz
     YAPILIŞI :
  Öncelikle doğal ortamda yetişmiş olan otları iyice akar su altında temizleyerek  yıkayın .Ardından bir mutfak leğenine  su doldurup içine  1 çay bardağı kadar sirke dökün ve otları 15-20 dakika kadar bu su içinde bekletin. Daha sonra sularını süzdürüp bir sofra bezi üstünde biraz bekletin.
Bir tencereye yağı koyup ufak ufak doğradığınız soğanları ve havuçları biraz kavurun. Salçayı ve pul biberi ilave edin ve kısık ateşte kavurun. Bu arada bir doğrama tahtasında pırasaları doğrayın ve tencereye alın bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Daha sonra ebegümecini doğrayıp aynı işlemi yapın. En son gelin elini ilave edin. 1 avuç bulgur ve tuzunuda koyarak çok az sıcak su ile pişmeye bırakın.
Her otun pişme süresi farklı olduğundan sıra ile koyuyoruz. Her seferinde bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ot yemekleri ege ve akdeniz mutfağında bu mevsimde sıkça yapılır. Ot pişirilirken çok fazla su katılmaz. Sadece bulguru için çok az su ilave edilir. Bu yemeğin yanına ev yapımı yoğurt ve turşu çok iyi gider.
  Sağlıkla....
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder