23 Temmuz 2015 Perşembe

BAKLAVALIK YUFKADAN PEYNİRLİ PİDE BÖREĞİ

Baklavalık Yufkadan Peynirli Pide Böreği


       MALZEMELER:

  • 15 yaprak baklavalık yufka 
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
    İÇ MALZEMESİ:
  • İstediğiniz çeşit peynir   

          YAPILIŞI: 

         Öncelikle ara katlarına süreceğimiz sosunu hazırlayalım. Bunun için yumurtaları çırpıp eritilmiş tereyağ ve ılık sütü iyice karıştıralım. Tepsinin içine yağlı kağıt serip ara katlarına bu malzemeden birer yemek kaşığı gezdirerek 5 kat üst üste sıralayalım. Sonra peynir rendeleyelim. Ben iki katına da iki farklı peynir rendeledim. Peynirden sonra yine aralarına sos sürerek 5 adet daha yufka sıralayalım. Yine peynir rendeleyerek son 5 yufkayı da aynı şekilde sıralayalım ve yufkaları sıkmadan yağlı kağıt yardımıyla rulo yapalım. Sardığımız rulonun ortasına derince bir çizik atalım. Kalan sosu çizdiğimiz bölüme hafifçe dökelim ve böreğin kenarlarına da sürelim. Ortasına dilimlenmiş domates ve biber dizip 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Dilimleyerek  sıcak servis yapalım.  

    
Afiyet olsun...                        


     





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder