23 Temmuz 2015 Perşembe

BALIK IZGARA

Balık    Izgara


       MALZEMELER:

  • Kişi başına 1 adet (300 gram) dilediğiniz cins balık 
  • Yağlamak için sıvı yağ 
  • 1-2 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz   

          YAPILIŞI: 

         Öncelikle dövülmüş sarımsak sıvı yağ ve tuzu karıştırıp temizlenmiş balığın her yerine sürelim. Balığı streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim. İster elektirikli ızgara da isterseniz ateşi sönmeye yüz tutmuş mangalda her iki tarafını birer kez çevirerek pişirelim. Dilediğiniz şekilde süsleyerek ve arzuya göre temizleyerek servis edelim.

    Afiyet olsun...  







                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder