MALZEMELER:
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı karışık kuru meyve
- Aldığı kadar un
Ganaj için: - 200 ml. krema
- 160 gram bitter çikolata
YAPILIŞI:
- Kremayı bir sos tenceresine boşaltıp kaynamasına izin vermeden karıştırarak ısıtalım. 2 paket bitter çikolatayı küçük parçalara bölerek altına kapattığımız kremanın içine kapatalım ve çikolatalar eriyinceye kadar karıştıralım. Biraz ılıyınca buzdolabına kaldıralım. Ara sıra karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım.
Cam bir kase içinde yumurtayı çırpalım. Şekeri ilave edelim. Krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpalım. Erittiğimiz ve hafifçe ılımış olan tereyağını, yoğurdunu, kabartma tozunu ve azar azar un ilave ederek akışkan boza kıvamında bir hamur elde edelim. Kuru meyvelerini de katarak hamur çırpma işimizi tamamlayalım. Yağlanmış olan muffin kalıplarına birer yemek kaşığı boşaltalım. 170 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirelim. Bu malzemeden ortalama 10 adet muffin elde ederiz. Muffinlerinizi kalıptan çıkarıp servise çıkarmadan önce önceden hazırladığımız ganajla üstlerini kaplayın. İsterseniz meyve şekerleri ile isterseniz ezilmiş hindistan cevizi yada Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder