31 Ekim 2015 Cumartesi

DONDURUCUDA SAKLAMAK İÇİN KAVRULMUŞ TAZE FASULYE

         BİLGİLENDİRME:Taze fasulyenin faydaları gerçekten de    saymakla bitmez. Bir kaç örnek vermeden de olmaz. Bir kere  yüksek oranda lif içerir. Bu nedenle bağırsakların çalışmasını  kolaylaştırır ve diyet yapanların sofralarından eksik etmemeleri  gereken sebzelerdendir. A,B12, C ve K vitaminleri, kalsiyum,  fosfor ve manganez içerir. Vücut yorgunluğuna iyi gelir. Yüksek  lif oranından dolayı başta kolon kanseri olmak üzere bir çok  kanser türünü önlemeye yardımcıdır. Kan şekerini düzenler.  Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mutfakta taze fasulyeyi bir çok  şekilde kullanırız. Bu sayfada kışın kullanmak üzere dondurucu için hazırlanmış olanı görüyorsunuz.

         MALZEMELER:
  • 1 kilo taze fasulye  
  • 3 adet olgun domates 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Buzdolabı poşeti
    YAPILIŞI:
      Taze fasulyeleri yıkayın ve ayıklayın. İstediğiniz uzunlukta kırın. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Derin bir tencere içine domatesleri  koyun ve hafif kavurun.. Tuzunu atın ve fasulyeleri ilave din. Fasulyelerin rengi değişene kadar kavurun.(Bir kaç dakika)  Rengi değişen fasulyeleri genişce tepsilere dökün ve soğutun. Buzdolabı poşetine fasulyeleri  koyun havasını çıkarın , poşetin ağzını sıkıca kapatın ve dondurucuya kaldırıp dondurun. Kışın kullanmak üzere şoklanmış fasulyeler hazır....  
            Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme