15 Ekim 2015 Perşembe

PEYNİRLİ KEK

                                       PEYNİRLİ KEK

MALZEMELER:


  • 2 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı  sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı baharatlı çeşnili tuz
  • 100 gram peynir
  • 2-3 adet taze soğan
  • 5-6 dal dereotu ve maydanoz
  • 1-2 parça kurutulmuş domates
  • Aldığı kadar un
YAPILIŞI:

Cam bir kase içine yumurtaları teker teker kıralım. .
Önce mikserin düşük ayarıyla sonra hızlı ayarıyla yumurtalar iyice yoğunlaşıncaya kadar çırpalım. Sıvı yağını ve yoğurdunu ilave edip karıştıralım. Azar azar un ilave edelim . Kabartma tozu, koyup hafifce karıştıralım. En son doğranmış yeşilliklerini, peynirini, tuzunu ve minik minik doğranmış kuru domatesleri koyup tahta bir kaşıkla karıştıralım.  (Kek yaparken ununu çok koyarsanız kekiniz sert olur.) Kıvamında bir kek yapmak için hamurunuz boza kıvamından biraz daha koyu, akışkan bir hamur olmalıdır.
Fırınınızı 170-180 derecede çalıştırın. Kalıbınız silikon değilse önce margarin ya da tereyağ ile yağlayın. Yağlanmış kalıba un serpin ve fazlasını silkeleyin. Hamurunuzu kalıba boşaltın ve 1-2 kez tezgaha vurun ki havası çıksın.  Fırınınızın alta yakın kısmına kalıbınızı yerleştirin ve fırının kapağını açmadan pişirin.
Pişip pişmediğini kontrol etmek için hamura bir kürdan batırın. Eğer kürdana hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir. Kekinizi fırından çıkarın ve kalıbında soğumasını bekleyin. 


Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme