22 Kasım 2016 Salı

KABUKLU FASULYE (ÇAMAŞIRLI)

     Malzemeler:
   1 sıra yazdan kurutulmuş fasulye
   1 avuç kuru barbunya
   1 avuç kuru domates
   4-5 adet kurutulmuş biber
   1 baş kuru soğan
   3-4 diş sarımsak
   1 yemek kaşığı domates salçası
   1 tatlı kaşığı toz biber
   1 yemek kaşığı mısır unu
   1 kahve fincanı zeytinyağ
   Tuz
   Servis için nar ekşisi

     Yapılışı:
  Yazın kuruttuğum sebzeleri kullanma vakti geldi. Yaylada kendi bahçemizden bol miktarda domates, biber ve taze fasulye kurutmuştum. Bu gün kurutulmuş fasulyenin yemeğini yapayım diye düşündüm. Bizim oralarda bu yemeğe çamaşırlı da derler. Bakalım bir deneyin siz de sevecek misiniz görelim..
   İlk olarak kurutulmuş fasulye ile kuru barbunyayı sıcak suyla 4-5 saat ıslatalım. Daha sonra tencereye sıvı yağı koyup yemeklik doğradığımız soğanı ilave edlim ve hafif şeffaflaşıncaya kadar kavuralım. Unu ilave edelim ve un kokusu gidene dek bir kaç dakika kavuralım. Domates salçası ve toz biberi ilave edip hafifce kavurduktan sonra bir kahve fincanı kadar sıcak su ekleyelim.
   Süzdüğümüz fasulyeleri de ilave ettikten sonra üstünü 3 parmak kadar geçecek şekilde sıcak su ilave edelim. Tuzunu da ekleyip ateşin altını kısarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yemeği ocaktan almadan önce çok az tuz ile iyice ezdiğimiz sarımsakları koyalım. Yemek hazır. Servis esnasında herkes kendi damak tadına göre nar ekşisiyle tatlandırsın.
   Afiyetle , sağlıkla efendim..
Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder