21 Kasım 2016 Pazartesi

LEOPAR DESENLİ KEK

     Malzemeler:

   4 adet yumurta
   250 gram yumuşak tereyağ
   1.5 su bardağı toz şeker
   1 çay bardağı süt
   1 çay bardağı yoğurt
   1 yemek kaşığı kakao
   1 çay bardağı nişasta
   Aldığı kadar un
   1 paket kabartma tozu
   1 paket vanilya

     Yapılışı:

   Tereyağ ile sekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.Teker teker yumurtaları ilave edin. Sıvı malzemeleri ve ardından nişastayı koyarak çırpmaya devam edin. Azar azar un ilave ederek kek hamuru kıvamını yakalayın. En son vanilya ve kabartma tozunu koyun.
  Hazırlanan kek hamurundan başka bir kaseye 1 çay bardağı kadar aktarın. İçine kakaoyu koyun bir kaç damla sıvı yağ damlatarak tamamen karışmalarını sağlayın. Simdi bu kakaolu hamuru tekrar ikiye ayırın ve bir parçasının içine tekrar 1 çay bardağı kek hamuru karıştırın. Şimdi elimizde 3 ayrı renk kek hamurumuz oldu.
   Tüm hamurları ayrı ayrı krema torbalarına doldurun. Kakaolu olanların ucuna ince uçlar takın beyaz olan hamuru da daha kalın yuvarlak uç takın.Tabanını yağladığınız kek kalıbına önce sade kek hamurunun 1/3 ünü onun üstüne aralıklarla önce koyu olan kek hamurundan tekrar bu hamurun üstüne açık  renkli kakaolu hamurda sıkın. Bu işlemi 3 kez üst üste yapın. Yani önce sade hamur, aralarına koyu ve açık renkli kakaolu hamur.
   Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirin. Kalıbında tamamen soğuttuktan sonra çıkarıp dilimleyin.
   Afiyetle, sağlıkla.....
  
   



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder