11 Kasım 2016 Cuma

REVANİ

     Malzemeler:
  3 adet yumurta
  3 çay bardağı un
  3 çay bardağı irmik
  1.5 çay bardağı toz şeker
  1.5 çay bardağı mandalinalı maden suyu
  1.5 çay bardağı sıvı yağ
  1 paket kabartma tozu
  1 paket vanilya
  
     Şerbeti için:
  1.5 su bardağı su
  1.5 su bardağı toz şeker
  Yarım portakal

     Yapılışı:
  Öncelikle şerbeti yapalım ki soğusun.  Şeker, su ve kabuğuyla birlikte küçük küçük dogranmış portakalı bir sos tenceresinde kaynatalım. Altını kısıp 5 dakika kadar kaynamasına izin verdikten sonra soğuması için serin bir yere alalım.
  Yumurtaları teker teker cam bir kase içine kırıp beyazlaşıp köpürtünceye kadar çırpın. Şekeri ilave edin ve iyice çırpın. Sonra yağ ve portakallı maden suyunu katıp yavaş yavaş un ve ardından da irmiğini ilave edin. Kabartma tozu ve vanilyayı da koyduktan sonra tabanı yağlanmış cam bir fırın kabına boşaltın.
  175 derecede ısıtılmış olan fırında üstleri kızarıncaya kadar ortalama 30-35 dakika pişirin.
  Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesi için biraz bekleyin. Tatlınızı dilimledikten sonra soğutmuş ve süzmüş olduğunuz şurubu eşit miktarda her tarafına gezdirin.
 
Eğer siz de benim gibi yumurta kokusunu sevmiyorsanız bu tam size göre bir tatlı. Öncelikle yumurtayı uzun süre çırparsanız hem pastanız iyi kabarır hem de az da olsa kokusu gitmiş olur. Bir de bu tarifte yoğurt yerine kullandığımız portakallı maden suyu yumurta kokusundan kurtulmanızı sağlayacak. Revaniye katacağı lezzeti söylemeye bile gerek yok.
  Bence denemelisiniz. Lütfen deneyin ve fikrinizi benimle paylaşın.
  Afiyetle,sağlıkla ...Ağzınızın tadı hiç bozulmasın...



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder