2 Kasım 2016 Çarşamba

NOHUTLU BUĞDAYLI YAYLA ÇORBASI

   Malzemeler:

  1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
  1 su bardağı haşlanmış nohut
  1 su bardağı yoğurt
  1 adet yumurta
  1 yemek kaşığı un
  6-7 su bardağı tavuk suyu
  Tuz
  2 yemek kaşığı tereyağ
  1 yemek kaşığı kuru nane

   Yapılışı:

  Haşlanmış buğdayı ve nohudu bir tencereye koyup üstüne ılık tavuk suyunu koyun. Yoğurt, un ve yumurtayı blenderla çok az su ilave ederek iyice çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan katarak yoğurdu ılik hale getirin ki sicak çorbaya katınca kesilmesin. Bu sırada sürekli karıştırın. Ocağın altını kısın un kokusu gidene kadar 5 dakika kadar kaynatın. Tuzuni ilave edin.
Daha sonra tereyağını eritin ve kuru nane ilave edip kaynamakta olan çorbanıza katın. Birlikte bir taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak sağlıklı bir çorba....
  Afiyetle,sağlıkla,ağız tadıyla.....



Serpilden Lezzetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder