7 Kasım 2016 Pazartesi

KURU DOMATESLİ , PEYNİRLİ POĞAÇA



     Malzemeler:

  250 gram tereyağ veya margarin
  1 çay bardağı sıvı yağ
  1 yumurta
  1 kahve fincanı sirke
  1 kahve fincanı toz şeker
  1 tatlı kaşığı tuz
  1 paket kabartma tozu
  Aldığı kadar un

    İç malzemesi :

  1 avuç kurutulmuş domates
  1 avuç kahvaltılık lor peyniri
  Yarım demet maydanoz
  1 yumurta akı(sarısı üstüne)

     Yapılışı:

  Oda sıcaklığında yumuşamıs olan tereyağını geniş bir karıştırma kabına koyun. Un hariç tum malzemeyi ilave edip, azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurun üstünü kapatıp buzdolabına kaldırın.
  Bu arada fırını 175 derecede çalıştırın. Daha önceden sıcak suda beklettiğiniz domatesleri ve yıkayıp kuruttuğunuz maydanozları ince ince kıyın. Kahvaltılık lor ve çırpılmış yumurta akı ile karıştırın.
  Hamuru iki adet yağlı kağıt arasında bir merdane yardımıyla açın. Su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. İç harcından koyup pide gibi kapatın. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
  İç harç koymadan farklı şekillerde kesip yumurta sarısı sürmeden pişirirseniz bisküvi gibi olur.
   Poğaçanızı bir kez bu tarifle yaptıktan sonra asla vazgeçemeyeceksiniz.
  Serpilden Lezzetler olarak garanti veriyorum....
  Afiyetle canlar....



Serpilden Lezzetler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder