28 Mayıs 2016 Cumartesi

ÇİKOLATALI KESME





Malzemeler:

  Hamuru için;
  100 gram tereyağ
  4 yemek kaşığı toz şeker
  1 çay bardağı sıvı yağ
  1 yumurta akı
  1 çay bardağı su
  1 tatlı kaşığı kuru maya
  1 çay kaşığı mahlep
  4.5 su bardağı un
  1 fiske tuz

     İç malzemesi;

  5 dilim bayat kakaolu kek
  160 gram bitter çikolata
  200 gram krema
  1 avuç çekilmiş ceviz
  1 avuç kuru üzüm
  1 limon kabuğu rendesi
  1 çay kaşığı tarçın
  1 çay bardağı süt
  1 yemek kaşığı kakao

     Yapılışı:

    Derin bir kap içinde öncelikle tüm sıvı malzemeleri karıştıralım. Daha sonra maya ve diğer kuru malzemeleri ekleyip iyice yoğuralım. Kabın üstünü nemli bir bez ile kapatıp ılık bir ortamda hamur iki katına gelene kadar bekletelim.
    Bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Bayat keki elimizle ufalayalım. Diğer tüm malzemelerle karıştırıp yoğuralım. Çikolataları benmari usulü eritin ve malzemeye karıştırın. Malzemeler iyice karışınca poğaça hamuru kıvamında elimizle şekillendirebileceğimiz bir iç malzememizin olması lazım.
    Hamurun tamamını tezgah üstünde açın ve iki eşit parçaya bölün. Iç malzemeyi de aynı şekilde ikiye bölün. Hamurun bir parçasını 4-5 mm. kalınliğında açın içine çikolatalı harcınızın bir bölümünü baştan başa yerleştirip rulo pasta yapar gibi kapatın. Verevine 2-3 parmak genişliğinde kesip yumurta sarısı sürerek üstüne file badem serpiştirin  inanın çok yakışıyor.
  10 dakika kadar tepsi mayasının oluşması için bekleyin ve 175 derecede ısıtılmış olan fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve ağzı kapalı kaplara yerleştirin.
Anlatırken size zor gibi gelebilir. Ama yapmak yazmaktan daha kolay..
Afiyetle , ağız tadıyla....



Serpilden Lezzetler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder