23 Mayıs 2016 Pazartesi

ELMALI STRUDEL

Serpilden Lezzetler - Elmalı Strudel


     Sizler de benim gibi elmayı sever misiniz? Ben hem meyve olarak hemde farklı tatlarla birleştirerek elmayı türlü türlü şekillerde tüketebilirim.
     Eğer daha önce denemediyseniz elmayı etli ve tavuklu yemeklerinizde de kullanın.
     Serpilden lezzetler olarak bu gün elmayı baklavalık yufka ile birleştirdik.
Avusturya mutfağına ait bir tatlı yaptık.
      Hadi birlikte de yapalım...

     Malzemeler:

  5 yaprak baklavalık yufka
  2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

     İçine:
  2 adet elma
  1 çay bardağı galeta unu
  1 yemek kaşığı tereyağ
  1 su bardağı kuru üzüm
  3-4 yemek kaşığı esmer şeker
  1 tatlı kaşığı tarçın

       Üstüne :

  1 yumurta sarısı
  1 yemek kaşığı pudra şekeri
  1 çay kaşığı tarçın

     Yapılışı:

  Elmaları soyun ve tavla zarından daha büyük olacak şekilde doğrayın. Tavada 1 kaşık tereyağını eritin. Doğradığınız elmaları galeta ununa bulayın ve tereyağında nazikçe karıştırarak 3-5 dakika pişirin. Esmer şekerini ve kuru üzümünü ilave edin ve bir miktar daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tarçınını ilave edip karıştırın. Biraz soğuduktan sonra baklavalık yufkaların aralarına eritilmiş tereyağ sürerek 5 adet yufkayı üst üste koyun ve içine üzümlü elmaları düzgünce yayın. Kenarlarından sigara böreği yapar gibi hafif kapatın ve yufkaları rulo şeklinde sarın. Üstüne yumurta sarısı sürün 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca biraz ılımasını bekleyin. Pudra şekeri ile tarçını karıştırın ve bir çay süzgeciyle üstüne eleyin.
Afiyetle....


Serpilden Lezzetler
Elmalı Strudel - Serpilden Lezzetler 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder