27 Mayıs 2016 Cuma

MİLFÖY İLE KOLAY PİZZA




     Malzemeler:

  8 adet yaprak milföy
  Domates
  Mantar
  Kırmızı ve yeşil biber
  Haşlanmış tane mısır
  Zeytin 
  Kekik
  Sucuk, salam, sosis
  Rende kaşar
  2 diş sarımsak
  Domates sosu yada ketçap
  Tuz
  Yumurta sarısı
  Susam

  Yapılışı:

  Milföyleri buzluktan çıkarın hafif yumuşasınlar. Bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Yıkanıp kuruladığınız biberleri , domatesi ve mantarlar ince ince doğrayın. Salam, sosis ve sucuğu da doğrayın. Ben sos olarak yazın hazırladığım domates sosunu kullandım. Siz dilerseniz ketçap da kullanabilirsiniz. Milföyün bir tanesinin ortasını bir kalıpla yada bıçak yardımıyla çıkarın. Altta kalacak olan parçaya yumurta sarısı sürün. Sonra üst parçayı onun üstüne yerleştirin. Ortasına domates sosu sürün. Doğradıgınız malzemelere kekik serpiştirin tuz ekleyin. Çekirdekleri ayıklanmış zeytinleri ve mısırı da ekleyin ve iyice harmanlayın. Sarımsakları soyup malzemeye  rendeleyin. Domates sosunun üstüne malzemeden bolca koyun. Kenarlarına yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.  Daha sonra üstlerine birer tutam rende kaşar koyun. Kaşar eriyince fırından alabilirsiniz.
   Afiyetle, sağlıkla....
.



Serpilden Lezzetler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder