Yalancı tavuk göğsü genellikle sade tercih edilir. Ancak Serpilden lezzetler olarak çileğin o cezbeden aromasıyla birleştirdik. Hem sunumu hem lezzeti çok güzel. Eğer sizlerde benim gibi çilek seviyorsanız hadi yapın..
Malzemeler:
Muhallebi için;
100 gram tereyağ
1 çay bardağı un
1.5 çay bardağı toz şeket
750 gram süt
1 paket vanilya
Çilek sosu için;
250 gram çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:
Bir tencerede unu çok hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Şekerini ve sütünü ilave edin ve topaklanmasına izin vermeden sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra vanilya ve tereyağını koyup bir mikser yardımıyla 15-20 dakika kadar çırpın. İşte bu çırpma işi tavuk göğsünün sakız gibi olmasını sağlayacak.
Yıkanıp ayıklanmış çileklerden bir kaç tanesini ayırın. Diğerlerini 1 çay bardağı suyla blenderdan geçirin. Bir sos tenceresine şeker, nişasta ve hazırladığınız çilek sosunu koyun ve sürekli karıştırarak pişirin. Ara sıra karıştırarak soğutun. Sunum yapacağınız cuplara önce çilekli sostan sonra üstüne muhallebisinden koyun. Üstünü çilekle ve bir kaç damla çilek sosuyla süsleyip servis edin.
Afiyetle canlar..
Serpilden Lezzetler
![]() |
Serpilden Lezzetler |
Muhallebi için;
100 gram tereyağ
1 çay bardağı un
1.5 çay bardağı toz şeket
750 gram süt
1 paket vanilya
Çilek sosu için;
250 gram çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:
Bir tencerede unu çok hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Şekerini ve sütünü ilave edin ve topaklanmasına izin vermeden sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra vanilya ve tereyağını koyup bir mikser yardımıyla 15-20 dakika kadar çırpın. İşte bu çırpma işi tavuk göğsünün sakız gibi olmasını sağlayacak.
Yıkanıp ayıklanmış çileklerden bir kaç tanesini ayırın. Diğerlerini 1 çay bardağı suyla blenderdan geçirin. Bir sos tenceresine şeker, nişasta ve hazırladığınız çilek sosunu koyun ve sürekli karıştırarak pişirin. Ara sıra karıştırarak soğutun. Sunum yapacağınız cuplara önce çilekli sostan sonra üstüne muhallebisinden koyun. Üstünü çilekle ve bir kaç damla çilek sosuyla süsleyip servis edin.
Afiyetle canlar..
Serpilden Lezzetler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder