12 Kasım 2015 Perşembe

ANZAK KURABİYESİ

           BİLGİLENDİRME: Söylenenlere göre bu Çanakkale savaşı sırasında Anzakların yanlarında getirdikleri bir kurabiyeymiş . Bu nedenle adı Anzak kurabiyesi. İçeriğindeki bal nedeniyle  enerji veriyor ve yulaf ezmesi uzun süre tok tutuyor. Özellikle okula giden küçük çocuklarınız için besleyici değeri yüksek bir kurabiye çeşidi.  

         MALZEMELER:
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ  
  • 150 gram toz şeker 
  • 150 gram un 
  • 150 gram yulaf ezmesi 
  • 90 gram hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 6 gram karbonat
  • 30 gram kaynar su
      
     YAPILIŞI:
              Tereyağını ve balı bir sos tenceresinde kısık ateşte eritiyoruz. El yakmayacak kadar ılımasını beklerken karbonat ile kaynatılmış suyu iyice yoğunlaşıncaya kadar karıştırıyoruz.  Bir kase içinde karıştırmış olduğunuz un, hindistan cevizi, şeker ve yulaf ezmesini tereyağlı karışıma ilave edin elinizle karıştırın ve yoğurun. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avuç içinizde yassı bisküvi gibi şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden 165-170 derecede ısıtılmış olan  fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarınca  dokunmayın. Biraz soğuyup toparlandıktan sonra servis edeceğiniz tabağınıza alın.  Afiyet olsun...
    Anzak Kurabiyesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder