25 Kasım 2015 Çarşamba

TEREYAĞLI KARİDES

BİLGİLENDİRME:  Karides pembe, gri, sarı ve kahverengimsi olabilir. Selenyum minerali açısından oldukça zengindir. İyi bir D vitamini kaynağıdır. Omega3 ve B12 açısından zengindir. Karidesi ızgarada yapacaksanız kabuklarıyla pişirmeniz gerekir. Eğer tavada ya da güveçte yapacaksanız kabukları soyulmuş temizlenmiş karidesler kullanmalısınız.                          

        MALZEMELER:

  • Yarım kilo çim çim ya da jumbo karides
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz   
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Arzuya göre sivri biber , maydanoz
      YAPILIŞI:
      Tavada tereyağını eritin . Sivri biber kullanacaksanız, ince doğrayıp 1-2 dakika soteleyin. Karidesleri tuzu ve pul biberi koyup 3-4 dakika pişirin. Eğer karidesleri çok pişirirseniz kuruyup lezzetlerini kaybederler. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder