19 Kasım 2015 Perşembe

FRAMBUAZLI ŞARLOT

BİLGİLENDİRME: Şarlot pasta çeşitli kaynaklarda farklı şekillerde yapılır. Dilediğiniz bir ara krema ile rulo pasta yapıp ruloları birer parmak genişlikte keserek dış kaplama yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra  dış kaplamasını pandispanyadan ya da kedi dilinden de yapabilirsiniz. O gün canınız nasıl istiyorsa  mutfağın şefi sizsiniz ve hayal gücümüzün sınırı yok. 

           MALZEMELER:

  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 5 kahve fincanı un   
  • 1 limon kabuğu rendesi 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı limon suyu 
    DOLGU MALZEMESİ:
  • 200  gram frambuaz
  • 2  paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 20 gram toz jelatin
  • 2 yumurta akı
  • 100 gram toz şeker
  • ÜST KAPLAMA:
  • 1 paket krem şanti
  • 150 mililitre soğuk süt
  • Tane karabiber kadar yeşil gıda boyası
  • Tane karabiber kadar  bordo gıda boyası
      YAPILIŞI:
      Pandispanyayı yapmak için oda sıcaklığındaki yumurtaları köpürtünceye kadar çırpın. Şekerini ve limon kabuğu rendesini ilave edin 5 dakika kadar çırpın. Kabartma tozu ile limon suyunu karıştırın, yumurtalara unu ve bu karışımı katıp yavaşça alttan üste karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı boşaltıp 170 derecede ısıtılmış olan fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca tepsinin üstünü aynı boy başka bir tepsi ile kapatın ki kek yumuşak kalsın. Bu arada 2 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile iyice çırpın ve buzdolabına kaldırın. Başka bir cam kase içinde 2 yumurtanın beyazını 15 gram şekerle mikserle köpürtüp sertleştirinceye kadar çırpın bunu da buzdolabına kaldırın. İşimiz bitmedi sıra frambuaza geldi blenderda çektiğiniz frambuazı da dolaba kaldırın. 85 gram şekeri 2 -3 yemek kaşığı su ile kaynatın bir kenarda soğusun. Şimdi toz jelatini çok az suyla iyice eritinceye kadar karıştırın ve frambuazla birlikte buluşturun. Her şeyi yaptık sıra bu güzelleri bir araya getirmeye geldi. Öncelikle pandispanyayı nasıl bir kalıba yerleştireceğinize karar vermelisiniz. Ben kalp şeklinde bir kalıp kullandım .Bunun için pastadan 4 parmak genişliğinde ve tepsinin boyu uzunluğunda parçalar kestim ve kalıbın içine streç film ile kapladıktan sonra kalıbın yan duvarlarına kestiğim pastaları çevirdim. Kalıbın alt tabanına da pastadan kestiğim parçalarla kapladım.Sıra işin en eğlenceli bölümüne geldi. Kaynattığımız soğuyan şekerli suyu ip gibi incecik akıtarak ve sürekli çırparak köpürtmüş olduğumuz yumurtanın beyazına yedirelim. Buna frambuazı ve krem şantiyi de karıştırıp kalıbın içini bu dolgu malzemeleriyle düzgün bir şekilde dolduralım. Üst kaplaması için tekrar krem şantiyi hazırlayalım. Küçük bir miktarını üstüne süslemesini yapmak için ayırıp yeşil gıda boyasıyla karıştıralım. Ayırdığımız krem şantiye kırmızı gıda boyası katıp onu da hazırlayalım. Pastanın yanlarını ve üstünü yeşil şantiyle kaplayalım. Krema pompasına kırmızı renkli şantiyi koyup yıldız uçlu aparatıyla pastanın üstünü süsleyelim. Bu pastayı dondurucuda 3-4 saat bekletip servis ederseniz daha iyi bir sonuç alırsınız.Yaz mevsiminde dondurucuda saklayıp dondurma gibi servis edebilirsiniz.Biliyorum anlatımı biraz uzun ama emin olun yaparken çok keyif alacaksınız ve konuklarınızdan lezzetiyle tam not alacaktır.
      Afiyet olsun.

      Frambuazlı Şarlot

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder