19 Kasım 2015 Perşembe

TAZE FASULYE SALATASI

                BİLGİLENDİRME: Taze fasulyenin faydaları gerçekten de    saymakla bitmez. Bir kaç örnek vermeden de olmaz. Bir kere  yüksek oranda lif içerir. Bu nedenle bağırsakların çalışmasını  kolaylaştırır ve diyet yapanların sofralarından eksik etmemeleri  gereken sebzelerdendir. A,B12, C ve K vitaminleri, kalsiyum,  fosfor ve manganez içerir. Vücut yorgunluğuna iyi gelir. Yüksek  lif oranından dolayı başta kolon kanseri olmak üzere bir çok  kanser türünü önlemeye yardımcıdır. Kan şekerini düzenler.  Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mutfakta taze fasulyeyi bir çok  şekilde kullanırız. Bu sayfada salatasını göreceksiniz. Sizler de    sever misiniz bilemiyorum. Eğer denemediyseniz bir göz atın derim.

           MALZEMELER:



  • 250-300 gram civarında taze fasulye
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz  
  • 2 diş sarımsak 
  • Tuz
  • 1 adet limon suyu 
    YAPILIŞI:
      Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın ve dilediğiniz büyüklükte kesin. Tuzlu kaynar suda çok yumuşatmadan haşlayın. Bir kevgir yardımıyla içine buzlu su koyduğunuz kaplara alın. Böylelikle hem renkleri canlı kalır hemde diriliğini korur. Sarımsakları ayıklayıp tuz ile ezin. Zeytinyağ, limon suyu, tuz ve sarımsakları bir kase içinde iyice çırpın. Soğuk suyun içinden çıkarıp salata servis tabağına aldığınız fasulyelerin üstüne gezdirin. Afiyet olsun.
    Fasulye  Salatası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder