24 Kasım 2015 Salı

ZEYTİNYAĞLI CEVİZLİ KABAK

BİLGİLENDİRME: Çok çeşitli kabak türleri vardır. Yaz kabağı, kış kabağı, kara kabak gibi. Kış kabağında özellikle beta karoten vardır. Aynı zamanda kabağın potasyum oranı da yüksektir. Yaz kabağı doğru pişirildiği sürece vücudumuza yararlı olan vitaminlerinden maksimum oranda faydalanırız. Yaz kabağı çok pişirilmeden özellikle rendelenmiş olarak yoğurt ve sarımsak ile lezzetlendirilebilir. Bende sebzeleri fazla pişirmeyenlerden, hatta bir çoğunu çiğ tüketenlerdenim. Bu gün sizlerle farklı ve lezzetli bir kabak yapalım dedim. Hazır mısınız. O halde gelin benimle..
-
           MALZEMELER:

  • 2-3 adet sakız kabağı (dışı koyu renk olan)
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ 
  • 2 adet kuru soğan  
  • 3-4 diş sarımsak 
  • 1 kase yoğurt 
  •  Tuz 
  • 1 avuç iç ceviz
  • Kırmızı toz biber ve kuru nane 
    YAPILIŞI:
      İlk iş olarak kabakları yıkayalım ve alacalı soyalım. Önce yukarıdan aşağıya dörde bölüp sonra çok ince olmayacak şekilde doğrayalım. Soğanları piyazlık doğrayıp, içinden 2 yemek kaşığı ayırdığımız yağ ile hafif soteleyelim. Bu arada sarımsaklarını da ilave edelim. Kabakları katıp tuzunu ilave ederek çok pişirmeden hafif diri kalacak şekilde pişirelim. Pişen kabakları bir kayık tabağa aktaralım ve üstüne cevizleri elimizle parçalayarak küçültelim. Üstüne yoğurdu gezdirelim. Kalan yağda toz biber ile naneyi hafifçe yakmadan çevirip yoğurdun üstüne gezdirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder