19 Kasım 2015 Perşembe

FIRINDA SOMON

    BİLGİLENDİRME:  Balık haftada en az 1 kez tüketmemiz gereken besinlerden. Hücre yapısını güçlendirdiği  için kansere karşı korur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için mevsimsel hastalıklara karşı koruma kalkanlarındandır. Retina, beyin, cilt ve sperm hücrelerini güçlendirir. Kan şekerini dengeler. Kanı inceltir ve sulandırır. Kanın akışkanlığının artması ile migren atakları azalır, beyin kanamaları ve felç riski azalır. Balık tüketmemiz gerekiyor ama balıkta bulunan omega 3 en çok derin su balıklarında yani soğuk sularda doğal ortamda yetişen yağlı balıklarda var. Somon bunlara en iyi örnek. Birlikte yapalım mı?                         

        MALZEMELER:

  • 4 parça somon
  • 8 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ   
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet domates 
  • 1 adet kuru soğan



      YAPILIŞI:
      Fırın kabına yağlı kağıt serin. Somon dilimlerini tepsiye dizin. Üstlerine zeytinyağ gezdirin. Somonlara bıçakla delikler açın ve bu deliklere sarımsakları batırın. Domatesi dörde bölün ve somonların boşluk kısımlarına birer parça yerleştirin. Soğanı da aynı şekilde dörde bölün ve aralarına koyun. Somonların üstüne tuz ve karabiber serpip 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirin. Bu arada tereyağını eritin . Kızarmaya başlayan somonların üstlerine bir fırça yardımıyla tereyağını sürün. Somonlar nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
    Somonlar pişti

    Servise hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder