30 Mayıs 2015 Cumartesi

KIYMALI ÇITIR BÖREK

Kıymalı Çıtır Börek


MALZEMELER:

  • 3 adet yufka
  • 100 gram tereyağı  
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)  
YAPILIŞI:

  Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağımızı koyalım. Kıymamızı tavaya ilave edip kavuralım. İnce doğranmış bir kuru soğanımızı da tavaya ilave edip hafif soteleyelim. Baharatlarını ilave edelim. Kıymamız biraz ılıyınca doğranmış maydanozumuzu da katıp hafif karıştıralım. Tezgahımıza 1 adet yufka serelim. Hazırladığımız yağ ve su karışımından yufkamızın üzerine sürelim. Üzerine ikinci ve sonrasında üçüncü yufkamızda aynı işlemi tekrarlayalım. Yufkalarımızı büyüklüğüne göre 12 yada 16 eşit parçaya sigara böreği keser gibi keselim. Kıymalı harçtan bir yemek kaşığı yufkalarımızın geniş kenarlarına koyup sigara böreği şeklinde saralım. Bu böreğimizi bir gece önceden buzdolabında bekletirsek ve ertesi gün pişirirsek daha çıtır oluyor. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine böreklerimizi yan yana sıralayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim. 170 - 180 dereceye ayarlanmış fırınımıza tepsimizi sürelim ve pişirelim.  Pişirdiğimiz böreklerimiz çıtırlığını muhafaza etsinler diye pişer pişmez fırından çıkaralım. Sıcak servis yapalım. 

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder