30 Mayıs 2015 Cumartesi

ZERDEÇALLI CEVİZLİ KURABİYE

ZERDEÇALLI  CEVİZLİ  KURABİYE


MALZEMELER:

  • 125 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • Aldığı kadar un  
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın (ayrıca üzerine serpmek için bir miktar daha) 
YAPILIŞI:

  Zeytinyağı, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, şeker, kabartma tozu, bir çay bardağı ceviz, bir yemek kaşığı tarçın, bir yumurta ve zerdeçalımızı genişce bir kase içinde iyice yoğuralım. Streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirelim.Hamurumuzdan yumurta sarısı büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içinde yuvarlayalım. Bir kaseye doldurduğumuz dövülmüş cevizimizin geri kalanına batıralım. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim.  150 - 160 dereceye ayarlanmış fırınımıza tepsimizi sürelim ve hafif pembe pişirelim.  Pişirdiğimiz kurabiyeleri fırından çıkararak soğumasını bekleyelim. Üzerlerine tarçın serpiştirelim.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder