MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 3 kahve fincanı elenmiş un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı limon suyu
KREMA MALZEMELERİ:
- 3 adet yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 3 kahve fincanı elenmiş un
Mikser kabının içine oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım. Önce mikserin düşük ayarıyla sonra yüksek ayarıyla yumurtaları krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Böylelikle yumurtalarımız havalansın (bu pastamızın iyi kabarmasını ve yumurtaların kokusunun gitmesini sağlar); sonra şekeri ilave edip tekrar iyice çırpalım. Sırasıyla yoğurt ve ılık tereyağını ilave edip tekrar çırpalım. En son un, vanilya, karbonat ve kabartma tozunu koyup karıştıralım. Şimdi hamurumuzdan bir kase içine bir su bardağı kadar ayırıp buna kakao ilave edelim ve kakaosunu iyice yedirelim. Tabanı yağlanmış bir kek kalıbına açık renk olan kek hamurumuzun 1/3'ünü dökelim . Sırası ile bir beyaz bir siyah olmak üzere hamurlarımızı kalıba boşaltıp önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 45 -50 dakika kadar pişirelim. Pastamızı fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyelim. Kalıptan çıkardığımız kekimizin üstünü ister çikolata soslarıyla isterseniz pudra şekeriyle süsleyip servise hazır edebiliriz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder