- 15 adet turunç
- 1.5 kg şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 adet portakal suyu
- 2 yemek kaşığı turunç suyu
YAPILIŞI:
Turunçları yıkayıp kuruladıktan sonra rendenin ince tarafı ile kabuklarının turuncu rengini rendeleyerek temizleyelim. Her bir turuncun kabuğunu büyüklüğüne göre 6 ya da 8 eşit parçaya dilimleyelim. İçlerindeki beyaz kısmını bir bıçak yardımı ile kazıdıktan sonra, kalın iplik geçirilmiş bir büyük iğne yardımıyla ipe dizelim. Eğer hemen yapmak istiyorsanız ipe dizdiğiniz turunçları 6-7 kez kaynatıp suyunu süzmeniz gerekir. Yok benim acelem yok diyorsanız 1 hafta 10 gün kadar günde 2'şer kez suyunu değiştirerek acısının gitmesini beklemeniz gerekecek. Bütün bu işlemler bittikten sonra 2 portakal suyunu sıkıp suyu süzülen ve geniş bir tencereye alınan, iplerinden çıkarılmış turunçların üstüne dökelim. 1.5 kg şekeri de ilave edip 1 gece bekletelim. Ertesi sabah 2 kaşık turunç suyu ilavesiyle tencereyi kaynamaya koyalım. İlk 10 dakika harlı ateşte sonra 50-70 dakika kısık ateşte kaynatalım. Eğer turunçların üstüne çıkacak kadar suyunu bırakmamışsa kaynatmadan önce su ilave edebilirsiniz. Bu sürenin sonunda 2 kaşık limon suyunu koyup 3-4 dakika daha kaynattıktan sonra ateşi kapatabilirsiniz.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder