MALZEMELER:
- 9 adet haşlanmış patates
- 1 adet haşlanmış kırmızı pancar
- 2 adet havuç
- 1/2 demet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 limon suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 çay kaşığı tuz
Patatesleri haşlayıp üçer üçer ayıralım. 2 adet haşlanmış ve rendenin kalın tarafıyla rendelenmiş pancarı ezdiğimiz ilk patateslere karıştıralım. İçine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip iyice karıştıralım. Bir kek kalıbının içine streç film kaplayalım ve pancarlı patatesi bu kalıba sıkıca basarak yerleştirelim. 2 adet havucu rendenin iri tarafıyla rendeleyelim. Ezdiğimiz 3 adet patatesin içine rende havuç, 1 kaşık zeytinyağ ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip hepsini iyice karıştıralım. Şimdi bu karışımı pancarlı karışımın üstüne sıkıca bastırarak yerleştirelim. Sıra son patateslere geldi. Son 3 patatesi de ezdikten sonra yıkanıp küçük küçük doğranmış yeşillikleri 1 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 çay kaşığı tuz , 1 çay kaşığı karabiber ve yarım limon suyu ilavesiyle güzelce karıştıralım ve havuçlu patatesin üstüne yerleştirelim. Sıkıca bastırdıktan sonra streç filmle kalıbın her yerini sarıp buzdolabında 1 gece bekletelim. Ertesi gün servise çıkarırken servis tabağımızı marul yapraklarıyla süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder