MALZEMELER:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 adet havuç
- 1 adet pırasa (beyaz etli kısmı)
- 1 su bardağı kahvaltılık lor
- 1 yemek kaşığı toz nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
Derince bir yoğurma kabının içinde öncelikle yumurta ve sıvı malzemelerimizi karıştıralım. Bu arada küçük küçük doğranmış pırasamızı yıkayalım bir süzgeçe alarak suyunun süzülmesini bekleyelim. Havuçun kabuklarını soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. Sıvı malzemelerimizin içine rendelenmiş havuç, doğranmış ve suyu süzülmüş pırasa, kahvaltılık lor ve diğer baharatlarımızı koyarak karıştıralım. Azar azar un ilave ederek kek hamurundan daha katı ama poğaça hamuru kadar sert olmayan bir karışım elde edelim. Tabanı yağlanmış bir kare borcama hamurumuzu dökelim ve üzerini düzeltelim. Üzerlerini siyah zeytin ile süsleyerek . 175 derecede ısıtılmış fırında 25 -30 dakika pişirelim. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapalım. Fırından çıkardıktan sonra sebzeli payımızı dilimlemek için ılıması için bekleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder